Fellesforbundet varsler Tesla-boikott

Fellesforbundet støtter Tesla-streiken i Sverige, og har sendt boikottvarsel til bilprodusenten.

Fellesforbundet har i dag, onsdag 6. desember, sendt et boikottvarsel til bilprodusenten Tesla i Sverige, Tesla AB. Boikotten vil rettes mot transport av biler til det svenske markedet.

Siden 27. oktober har medlemmer i vårt søsterforbund IF Metall vært i streik ved Teslas verksteder i Sverige. Streiken og kravet om tariffavtale har bred støtte i Sverige, og en rekke forbund har varslet og iverksatt sympatiaksjoner.

Fellesforbundet er det største forbundet i privat sektor i Norge. Vi representerer ansatte i industri, bilverksteder, havner og transport.

Dersom avtaleforholdet i Tesla AB ikke er kommet i orden innen 20. desember 2023, vil Fellesforbundet oppfordre til boikottaksjoner uten ytterligere varsel. Formålet å støtte IF Metalls krav om tariffavtale ved Teslas verksteder i Sverige.

– I Norden er det bred enighet om betydningen av et godt organisert arbeidsliv, sier forbundsleder Jørn Eggum i en uttalelse, om bakgrunnen for at forbundet nå går til boikott.

Svenske havnearbeidere har allerede nektet å losse Tesla-biler. Danmarks største fagforbund 3F Transport varslet tirsdag at de er klare til å støtte IF Metall. 3F Transport vil også stanse import til markedet i Sverige.

For tidlig med detaljer

Eggum sier det foreløpig er for tidlig å si hva slags konkrete tiltak de vil iverksette for å støtte streiken i Sverige. Dette skal først tas opp med forbundets avdelingen til uken.