Steffen Høiland og Joachim Espe inn i ledelsen?

Nå er det kun noen få dager til landsmøtet til Fellesforbundet starter opp, og det er mange spekulasjoner om hva som blir de viktigste sakene, hvem som skal bekle de ulike rollene som det skal velges personer til, og det gjelder i særdeleshet den politisk valgte ledelsen av Fellesforbundet.

Fellesforbundet avd. 2 Fredrikstad Fagforening følger godt med på det som går av rykter og spekulasjoner når i dagene før landsmøtet. Avdelingen har selv en del saker vi kommer til å fremme og ta opp igjen under landsmøtets gang, og det skal bli spennende å se om vi når frem med våre saker. I tillegg tror vi at det kommer til å bli spennende debatter rundt kraft og strøm, rundt EØS i en eller annen form, rundt bemanningsbransjen, rundt bransjerådsmodellen og kanskje litt om kontingent, pluss mye annet.

Når det kommer til hvem som skal bekle de ulike plassene i representantskapet og forbundsstyret, er nok dette for det meste avklart i de ulike regionene, om hvem som skal inn der. Her er nok den største usikkerheten mer hvor mange plasser hver region får i representantskapet og forbundsstyret. Når det kommer til den valgte ledelsen, har det i lengre tid kommet saker på frifagbevegelse.no på ulike kandidater som er blitt lansert. Så det blir spennende å se fasit etter at valgene er foretatt på tirsdag 24.oktober. Det som er helt sikkert er at to av de som sitter i ledelsen i dag gir seg, så to nye skal garantert inn. Ut går Knut Øygard og Per Skau.

Slik det ser ut nå, så ser det ut til at det går mot at det kommer inn en som skal representere industrien, og en som skal representere byggfag, selv om de som blir valgt inn skal jobbe for hele forbundet. Av de som det nå har blitt spekulert og snakket om, er det ingen tvil om hvem vi i Fredrikstad ønsker inn i den valgte ledelsen, det er Joachim Espe og Steffen Høiland. Det er to veldig dyktige tillitsvalgte, som har markert seg som klare og tydelige stemmer i sine bransjer. Tydelige stemmer som er mer enn gode nok til å fylle skoene etter Knut Øygard og Per Skau.

Om det vil bli flere nye fjes i den valgte ledelsen, blir det kun spekulasjon om. Det er nemlig ikke tradisjon på å bytte ut personer fra den valgte ledelsen som ønsker å fortsette og eller som ikke må gå av på grunn av alder. Selv om det har kommet benkeforslag mot personer i den valgte ledelsen ved de siste landsmøtene, har den valgte ledelsen blitt foretrukket. Om det blir benkeforslag mot noen av de gjenværende seks i ledelsen denne gangen er det for tidlig å si noe sikkert om, noen rykter har vi hørt, men om det er hold i disse vil tiden vise, men vi blir ikke overrasket hvis det kommer noen forslag mot noen av de som er i den valgte ledelsen i dag. Selv er vi trygge på at det ikke kommer motforslag mot forbundsleder Jørn Eggum. Fasit får vi på tirsdag den 24.oktober. For dere som ikke har mulighet til å være på landsmøtet, som delegat eller gjest, så blir landsmøtet streamet i sin helhet. Landsmøtet til Fellesforbundet begynner fredag den 20.oktober. Følg debattene på nett, for det kommer til å bli gode debatter, og det er veldig mange dyktige tillitsvalgte som skal på talerstolen disse dagene, som det er verdt å lytte til.