Landsmøtet i Fellesforbundet

I år er det landsmøte i Fellesforbundet, fra 20.oktober til 25.oktober. Fellesforbundets landsmøte er fagbevegelsens største politiske verksted, med nært opptil 500 delegater med stemmerett i salen. Under disse dagene legger Fellesforbundet planer og veien videre for de neste fire årene.

Prosessen med å sende forslag til landsmøtet gikk ut i april, og i disse dager behandles alle forslagene i Fellesforbundet, først skal forbundsstyret behandle disse den 6. – 7.juni, og den 20. – 21. juni skal Fellesforbundets representantskap behandle alle forslagene. Deretter vil alle valgte delegater motta innstillingene på alle forslagene etter sommeren en gang.

Det som er viktig nå, er å få valgt de representantene til Landsmøtet, som skal representere vår avdeling. Vår avdeling har fire plasser, i tillegg til Vidar Schei, som sitter i forbundsstyret, og Per Arne Hansen, som sitter i representantskapet.

Det avdelingen nå ønsker er forslag på kandidater som kunne tenkt seg en tur på landsmøtet, for å fronte avdelingen og våre viktigste saker. Er det deg? Alle yrkesaktive medlemmer av avdelingen, kan melde sitt kandidatur. Ønsker du å bli vurdert som en mulig kandidat, send oss en e-post til avd002@fellesforbundet.org.

Fredag 26.august avholder avdelingen et medlemsmøte, der avdelingen velger hvilke fire som skal få representere avdelingen. Dette er et åpent medlemsmøte, der alle som er medlemmer av avdelingen kan møte opp. Fra avdelingens side, ønsker vi at de fire valgte skal representere våre medlemmer sett i forhold til kjønn, alder, overenskomst og etnisitet. Samtidig vil de som blir valgt, få opplæring, og det vil ligge et krav om å være aktive under landsmøtet, gå på talerstolen og fronte saker som er viktige for avdelingen.

Disse representerte avdelingen på landsmøtet i 2019 (mangler bilde av Per Arne Hansen):